Skip to main content

Terug naar overzicht

Aan: Toekomstgerichte Ondernemers van Bodegraven-Reeuwijk
Betreft: Duurzaamheid en kansen voor ondernemers, kom op 20 april naar de Klimaatschool

Reeuwijk, 31 maart 2017

Duurzaamheid, energietransitie, klimaatbescherming, het zijn dé thema’s voor de komende jaren. Hoe duurzaam is uw bedrijf? Wat gaat verduurzamen uw bedrijf bieden en opleveren? Bent u een koploper? Of kijkt u de kat uit de boom en bent u op zoek naar voor u passende kansen. Hoe dan ook, we nodigen u van harte uit voor een kennismaking met de Klimaatschool.

In mei 2017 gaan de deuren van dit bijzondere initiatief officieel open. In de Droomfabriek in Bodegraven kunnen burgers en ondernemers dan terecht met vragen over verduurzaming, concrete klimaatmaatregelen, innovaties op het gebied van energie besparen en opwekken en meer.

De Klimaatschool is een initiatief van de Commissie Duurzaam Ondernemen van het OPBR en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kennis delen, samenwerken, collectief inkopen, leren van ervaringen, ontdekken van innovaties met als doel om met elkaar een versnelling te maken op weg naar de klimaatdoelstellingen van de gemeente. Voor ondernemers biedt dit kansen:

1. Energietransitie en/of verduurzamen van gebouwen en werkwijzen is uw business.
In dat geval krijgt u via de Klimaatschool een interessant nieuw podium om uw bedrijf en diensten of producten breed onder de aandacht te brengen van potentiële klanten. De Klimaatschool biedt een concrete beursvloer en genereert extra aandacht via een gericht communicatiebeleid.

Op 20 april a.s. is er van 17 uur tot 19 uur een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde ondernemers om te verkennen wat de mogelijkheden zijn om partner van de Klimaatschool te worden. Locatie: De Klimaatschool, Dronenplein 7, 2411 HE Bodegraven.

2. Verduurzamen van uw eigen gebouw of werkproces staat op uw agenda.
De Klimaatschool biedt u informatie over mogelijkheden, deelt best practices, geeft referenties en ondersteunt waar mogelijk collectieve inkoop.

De start van de Klimaatschool is mogelijk gemaakt door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De commissie Duurzaam Ondernemen heeft bij ONS FONDS een jaarlijkse bijdrage gevraagd om de ondernemerskansen op dit terrein de komende jaren extra te stimuleren. Door deze samenwerking kunt u profiteren door uw bedrijf als partner te profileren of door uw voordeel te doen met het verkrijgen van kennis en aanbiedingen. In beide gevallen dragen ondernemers concreet bij aan de klimaatopdracht waar we met elkaar voor staan.

Kennismaken met partnermogelijkheden
Op 20 april ontmoeten we graag de ondernemers die duurzaamheid als business hebben en die interesse hebben in de mogelijkheden om samen te werken met de Klimaatschool. Wilt u hierbij zijn? Meldt u dan aan via doorn@mntrx.nl onder vermelding van de naam van uw bedrijf, uw eigen naam, uw telefoonnummer en met hoeveel mensen u aanwezig wil zijn. Na aanmelding ontvang u een ontvangstbevestiging.

Met vriendelijke groeten,
Namens de commissie Duurzaam Ondernemen,
Monique van Doorn

img_icon_pdf Uitnodiging-kennismaking-Klimaatschool

De commissie Duurzaam Ondernemen van OPBR werkt sinds 2015 aan de verbetering van duurzaamheid en klimaatdoelstellingen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk. Meer weten? Mail naar doorn@mntrx.nl of bel M: 06-51095427